Terug naar top

Persbericht FEBEV: Febev zet samen met Alimento zijn schouders onder de Vleesacademie

Brussel, 25 maart 2019 – FEBEV heeft in samenwerking met Alimento de vleesacademie opgezet, waar ze samen een specifiek aanbod hebben uitgewerkt voor de bedrijven uit de vleessector.

Op de algemene vergadering van FEBEV werd het charter voorgesteld aan zijn leden waarin kernwaarden als integriteit, waarden en samenwerking centraal staan.  De realisatie van een FEBEV Academy werd er eveneens in opgenomen en door de leden mee ondersteund.

FEBEV heeft intussen een bijkomende stap gezet in de operationalisering van dit charter door samen te werken met Alimento, het opleidingsfonds voor de voedingsindustrie.  Het resultaat bestaat op vandaag uit meer dan 15 opleidingen die specifiek op maat gemaakt zijn voor de vleessector en een aantal meer algemene die nuttig zijn voor de sector.  Intussen wordt werk gemaakt van een verdere uitbreiding van het opleidingsplatform.

Het volledige aanbod vind je op www.alimento.be/vleesacademie.

Deze insteek vloeit voort uit de behoefte om kwaliteitsvolle opleidingen voor te kunnen stellen aan zowel kwaliteitsmanagers en functionarissen voor dierenwelzijn.  In functie van de behoefte kan het werkterrein ook naar andere facetten van de bedrijfsvoering worden uitgebreid.

Voor Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van FEBEV, is dit opleidingsforum een essentiel instrument voor de verhoging van het kwaliteitsbewustzijn en biedt het een antwoord voor het structureel gebrek aan specifieke opleidingen voor onze sector.  

Over FEBEV

De Federatie van het Belgisch Vlees is de nationale beroepsvereniging van slachthuizen en uitsnijderijen. De 130 leden van FEBEV vertegenwoordigen meer dan 90% van de Belgische omzet in de vleesindustrie. Meer info op www.febev.be. Bij vragen over dit persbericht, contacteer gedelegeerd bestuurder Michael Gore: 02/219.54.20 of michael.gore@febev.be.

 

In de kijker

PARTNER IN DE KIJKER @ FEBEV

KTBA kent 25 jaar geleden haar oorsprong in Nederland en is nu 10 jaar actief op de Belgische markt....

Aangemaakt op 11-08-2021

Update van Belpork - BePork & modaliteiten voor toelevering Meesterlyck

De vleesgrondstof voor de productie van Meesterlyck ham dient vanaf 01/08/2021 integraal afkomstig d...

Aangemaakt op 30-07-2021

Belgisch vlees, kwaliteit van in onze achtertuin tot in Azië

De Belgische vleessector maakt vlees van de beste kwaliteit en dat imago weerklinkt dan ook ver over...

Aangemaakt op 01-04-2021

PlattelandsTV - De vleesveesector

Het Belgisch Wit-Blauw is onze nationale trots, maar heeft het nog een economische toekomst? Dat bes...

Aangemaakt op 26-03-2021

UITNODIGING OPFRISCURUS AWO 2021

In bijlage kan je de uitnodiging voor de opfriscursus Animal Welfare Officer terugvinden

Aangemaakt op 20-01-2021

Onze partners

© 2021 - Federatie van het Belgisch Vlees vzw |  Disclaimer  |  Privacy policy  |  Cookie policy

Deze site maakt gebruik van cookies.

Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookiebeleid. We respecteren uw privacy. Lees meer over ons Privacybeleid en ons Cookiebeleid.