Terug naar top
 
06 nov 2024

UECBV celebrates the election of the new President at its AGL in Warsaw

Mr. Roland Ackermann is the new president for European livestock and meat. UECBV also chose it‘s Steering Committee, besides President three vice-presidents, Treasurer and three additional members: Knud BUHL, DK, was elected to succeed Roland ACKERMANN as Vice-President of the Meat Industry Section; both, Heinz OSTERLOH, DE, Vice-President of the Livestock Section and Calle RAMVALL, SE, Vice-President of the International Trade Section were re-elected. Re-elected were the Treasurer, Jose FRIGULS, ES, and Arnaud ROCHARD, F, while new members became Esther VAN NIEUWKERK, NL, and Michael GORE, BE.

07 mrt 2024

Duurzaamheidsmonitor 2023 - analyse + benchmark

29 jan 2024

Persbericht - Agrovoedingssector staat achter landbouwers

BCZ, Belgapom, BFA, BREMA, FEBEV, FENAVIAN, Fresh Trade Belgium, Vegebe en VIP steunen landbouwers in hun vraag om ademruimte en toekomstperspectief

09 jan 2024

Herinnering - Lancering FEBEVplus versie 3.1 - communciatie OCI

25 okt 2023

Persbericht - Europese veehouderijorganisaties richten SELMA op

In een historische stap zijn prominente Europese organisaties uit de vee- en vleesindustrie, waaronder INTERBEV (Frankrijk), FEBEV (België), EDOK (Griekenland), OI Intercarneitalia (Italië), Provacuno en Interovic (Spanje) en PZBM (Polen), samengekomen om officieel de eerste Europese vereniging voor de rundvlees-, schapen- en geitenindustrie op te richten: SELMA, wat staat voor Sustainable European Livestock & Meat Association.

01 sep 2023

Lancering nieuwe versie FEBEVPLUS (versie 3.1)

1 september 2023 is de nieuwe versie van het FEBEVPLUS lastenboek gelanceerd. We gaan hier van versie 3 naar versie 3.1. In deze versie werden enkele inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd. Een overzicht kan hieronder worden teruggevonden.

01 aug 2023

Belpork - Lancering Tracy® herinnering test keten

30 jun 2023

Jaarlijkse praktische opleiding en kwalificatie berengeurexperts

Deze opleiding is verplicht te volgen voor FEBEVplus bedrijven.

27 jan 2023

Persbericht - FEBEV en FENAVIAN slaan de handen in elkaar voor meer transparantie

De varkensketen staat geruime tijd onder druk ten gevolge van de diverse crisissen die zich de laatste jaren hebben aangediend.  Om de weerbaarheid van de sector te verhogen hebben FEBEV en FENAVIAN beslist om de bestaande systemen die marktfluctuaties weer te geven, met name de Meatindex en de Vindex, te integreren om zo tot een robuust platform te komen waarvan de resultaten een adequate reflectie zijn van de marktsituatie in België.

22 dec 2022

FEBEV - Prettige feesten en een gezond 2023

Ook in 2023 staat het team van FEBEV steeds tot uw dienst.

14 sep 2022

Brexit update: 15 maanden extra voor etiketteringswijzigingen

De Britse regering toestond een overgangsperiode tot 30 september 2022 voor wijzigingen in de etikettering van voedingsmiddelen.

13 okt 2021

Bestuurswijzigingen binnen FEBEV

Op de raad van bestuur van 7 oktober laatstleden werd beslist om een vernieuwing door te voeren van het dagelijks bestuur.

06 okt 2021

Belgische varkensketen lanceert nationaal dierenwelzijnslabel

Binnenkort kan je in de Belgische supermarkten een stuk varkensvlees kopen dat aan verregaande dierenwelzijnstandaarden voldoet. Dit eerste nationale dierenwelzijnslabel is een initiatief van de volledige Belgische varkensketen. “Met de introductie van dit label willen we tegemoet komen aan een duidelijke vraag van de consument”, zegt Liesbeth Pluym, coördinator bij Belpork.

17 sep 2021

Webinar FEBEV partner - CSB Jamboflash

CSB Jamboflash gebruikt KI ter ondersteuning van de sortering en evaluatie van rauwe hammen zonder been. In een korte Webinar op 23 September van 14:00 tot 14:30 zullen Erwin Kooke en Geert Smet u hierover informeren.

11 aug 2021

PARTNER IN DE KIJKER @ FEBEV

KTBA kent 25 jaar geleden haar oorsprong in Nederland en is nu 10 jaar actief op de Belgische markt. Sinds 2019 behoort KTBA tot de groep van Mérieux Nutrisciences, een wereldwijde speler op gebied van laboratoria en consultancy. Als groep zijn ze mondiaal actief waardoor ze geen enkel voedselveiligheidsvraagstuk uit de weg gaan.

30 jul 2021

Update van Belpork - BePork & modaliteiten voor toelevering Meesterlyck

De vleesgrondstof voor de productie van Meesterlyck ham dient vanaf 01/08/2021 integraal afkomstig dient te zijn van 100% BePork gecertificeerd varkensvlees. Om de instroom van BePork waardige vleesgrondstof voor de productie van Meesterlyck ham te faciliteren werd beslist om een overgangsmaatregel in het leven te roepen, die loopt van 1 augustus tot uiterlijk 31 december 2021.

30 apr 2021

Belgische varkenssector lanceert nieuwe standaard voor kwaliteitsvol en lekker varkensvlees

Op 1 januari 2021 lanceerde Belpork vzw de vernieuwde kwaliteitsstandaard BePork. Liesbet Pluym, kwaliteitsadviseur en coördinator van de vzw, licht toe waar BePork voor staat. 

30 apr 2021

Hoe de Belgische vleesindustrie het hoofd biedt aan de COVID-19-pandemie

Belgian Meat Office sprak met Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van FEBEV (Federatie Belgisch Vlees) en de bezieler van het contingency plan voor de vleesindustrie.

01 apr 2021

Belgisch vlees, kwaliteit van in onze achtertuin tot in Azië

De Belgische vleessector maakt vlees van de beste kwaliteit en dat imago weerklinkt dan ook ver over onze van landgrenzen heen. Een interview van Fevia met Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van Febev. Een interview over veerkracht, trends en export.

26 mrt 2021

PlattelandsTV - De vleesveesector

Het Belgisch Wit-Blauw is onze nationale trots, maar heeft het nog een economische toekomst? Dat bespreken onze specialisten Michael Gore van Febev en Simon Noppen van de Belgian Blue Group.

Onze partners

© 2024 - Federatie van het Belgisch Vlees vzw |  Disclaimer  |  Privacy policy  |  Cookie policy

Deze site maakt gebruik van cookies.

Door verder te surfen gaat u akkoord met ons cookiebeleid. We respecteren uw privacy. Lees meer over ons Privacybeleid en ons Cookiebeleid.