06 nov
2024
|
UECBV celebrates the election of the new President at its AGL in WarsawMr. Roland Ackermann is the new president for European livestock and meat. UECBV also chose it‘s Steering Committee, besides President three vice-presidents, Treasurer and three additional members: Knud BUHL, DK, was elected to succeed Roland ACKERMANN as Vice-President of the Meat Industry Section; both, Heinz OSTERLOH, DE, Vice-President of the Livestock Section and Calle RAMVALL, SE, Vice-President of the International Trade Section were re-elected. Re-elected were the Treasurer, Jose FRIGULS, ES, and Arnaud ROCHARD, F, while new members became Esther VAN NIEUWKERK, NL, and Michael GORE, BE. |
07 mrt
2024
|
Duurzaamheidsmonitor 2023 - analyse + benchmark |
29 jan
2024
|
Persbericht - Agrovoedingssector staat achter landbouwersBCZ, Belgapom, BFA, BREMA, FEBEV, FENAVIAN, Fresh Trade Belgium, Vegebe en VIP steunen landbouwers in hun vraag om ademruimte en toekomstperspectief |
09 jan
2024
|
Herinnering - Lancering FEBEVplus versie 3.1 - communciatie OCI |
25 okt
2023
|
Persbericht - Europese veehouderijorganisaties richten SELMA opIn een historische stap zijn prominente Europese organisaties uit de vee- en vleesindustrie, waaronder INTERBEV (Frankrijk), FEBEV (België), EDOK (Griekenland), OI Intercarneitalia (Italië), Provacuno en Interovic (Spanje) en PZBM (Polen), samengekomen om officieel de eerste Europese vereniging voor de rundvlees-, schapen- en geitenindustrie op te richten: SELMA, wat staat voor Sustainable European Livestock & Meat Association. |
01 sep
2023
|
Lancering nieuwe versie FEBEVPLUS (versie 3.1)1 september 2023 is de nieuwe versie van het FEBEVPLUS lastenboek gelanceerd. We gaan hier van versie 3 naar versie 3.1. In deze versie werden enkele inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd. Een overzicht kan hieronder worden teruggevonden. |
01 aug
2023
|
Belpork - Lancering Tracy® herinnering test keten |
30 jun
2023
|
Jaarlijkse praktische opleiding en kwalificatie berengeurexpertsDeze opleiding is verplicht te volgen voor FEBEVplus bedrijven. |
27 jan
2023
|
Persbericht - FEBEV en FENAVIAN slaan de handen in elkaar voor meer transparantieDe varkensketen staat geruime tijd onder druk ten gevolge van de diverse crisissen die zich de laatste jaren hebben aangediend. Om de weerbaarheid van de sector te verhogen hebben FEBEV en FENAVIAN beslist om de bestaande systemen die marktfluctuaties weer te geven, met name de Meatindex en de Vindex, te integreren om zo tot een robuust platform te komen waarvan de resultaten een adequate reflectie zijn van de marktsituatie in België. |
22 dec
2022
|
FEBEV - Prettige feesten en een gezond 2023Ook in 2023 staat het team van FEBEV steeds tot uw dienst. |
14 sep
2022
|
Brexit update: 15 maanden extra voor etiketteringswijzigingenDe Britse regering toestond een overgangsperiode tot 30 september 2022 voor wijzigingen in de etikettering van voedingsmiddelen. |
13 okt
2021
|
Bestuurswijzigingen binnen FEBEVOp de raad van bestuur van 7 oktober laatstleden werd beslist om een vernieuwing door te voeren van het dagelijks bestuur. |
06 okt
2021
|
Belgische varkensketen lanceert nationaal dierenwelzijnslabelBinnenkort kan je in de Belgische supermarkten een stuk varkensvlees kopen dat aan verregaande dierenwelzijnstandaarden voldoet. Dit eerste nationale dierenwelzijnslabel is een initiatief van de volledige Belgische varkensketen. “Met de introductie van dit label willen we tegemoet komen aan een duidelijke vraag van de consument”, zegt Liesbeth Pluym, coördinator bij Belpork. |
17 sep
2021
|
Webinar FEBEV partner - CSB JamboflashCSB Jamboflash gebruikt KI ter ondersteuning van de sortering en evaluatie van rauwe hammen zonder been. In een korte Webinar op 23 September van 14:00 tot 14:30 zullen Erwin Kooke en Geert Smet u hierover informeren. |
11 aug
2021
|
PARTNER IN DE KIJKER @ FEBEVKTBA kent 25 jaar geleden haar oorsprong in Nederland en is nu 10 jaar actief op de Belgische markt. Sinds 2019 behoort KTBA tot de groep van Mérieux Nutrisciences, een wereldwijde speler op gebied van laboratoria en consultancy. Als groep zijn ze mondiaal actief waardoor ze geen enkel voedselveiligheidsvraagstuk uit de weg gaan. |
30 jul
2021
|
Update van Belpork - BePork & modaliteiten voor toelevering MeesterlyckDe vleesgrondstof voor de productie van Meesterlyck ham dient vanaf 01/08/2021 integraal afkomstig dient te zijn van 100% BePork gecertificeerd varkensvlees. Om de instroom van BePork waardige vleesgrondstof voor de productie van Meesterlyck ham te faciliteren werd beslist om een overgangsmaatregel in het leven te roepen, die loopt van 1 augustus tot uiterlijk 31 december 2021. |
30 apr
2021
|
Belgische varkenssector lanceert nieuwe standaard voor kwaliteitsvol en lekker varkensvleesOp 1 januari 2021 lanceerde Belpork vzw de vernieuwde kwaliteitsstandaard BePork. Liesbet Pluym, kwaliteitsadviseur en coördinator van de vzw, licht toe waar BePork voor staat. |
30 apr
2021
|
Hoe de Belgische vleesindustrie het hoofd biedt aan de COVID-19-pandemieBelgian Meat Office sprak met Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van FEBEV (Federatie Belgisch Vlees) en de bezieler van het contingency plan voor de vleesindustrie. |
01 apr
2021
|
Belgisch vlees, kwaliteit van in onze achtertuin tot in AziëDe Belgische vleessector maakt vlees van de beste kwaliteit en dat imago weerklinkt dan ook ver over onze van landgrenzen heen. Een interview van Fevia met Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van Febev. Een interview over veerkracht, trends en export. |
26 mrt
2021
|
PlattelandsTV - De vleesveesectorHet Belgisch Wit-Blauw is onze nationale trots, maar heeft het nog een economische toekomst? Dat bespreken onze specialisten Michael Gore van Febev en Simon Noppen van de Belgian Blue Group. |