03 mei
2023
|
OPLEIDING : AWO-training by the University of Bristol |
27 jan
2023
|
Persbericht - FEBEV en FENAVIAN slaan de handen in elkaar voor meer transparantieDe varkensketen staat geruime tijd onder druk ten gevolge van de diverse crisissen die zich de laatste jaren hebben aangediend. Om de weerbaarheid van de sector te verhogen hebben FEBEV en FENAVIAN beslist om de bestaande systemen die marktfluctuaties weer te geven, met name de Meatindex en de Vindex, te integreren om zo tot een robuust platform te komen waarvan de resultaten een adequate reflectie zijn van de marktsituatie in België. |
22 dec
2022
|
FEBEV - Prettige feesten en een gezond 2023Ook in 2023 staat het team van FEBEV steeds tot uw dienst. |
14 sep
2022
|
Brexit update: 15 maanden extra voor etiketteringswijzigingenDe Britse regering toestond een overgangsperiode tot 30 september 2022 voor wijzigingen in de etikettering van voedingsmiddelen. |
13 okt
2021
|
Bestuurswijzigingen binnen FEBEVOp de raad van bestuur van 7 oktober laatstleden werd beslist om een vernieuwing door te voeren van het dagelijks bestuur. |
06 okt
2021
|
Belgische varkensketen lanceert nationaal dierenwelzijnslabelBinnenkort kan je in de Belgische supermarkten een stuk varkensvlees kopen dat aan verregaande dierenwelzijnstandaarden voldoet. Dit eerste nationale dierenwelzijnslabel is een initiatief van de volledige Belgische varkensketen. “Met de introductie van dit label willen we tegemoet komen aan een duidelijke vraag van de consument”, zegt Liesbeth Pluym, coördinator bij Belpork. |
17 sep
2021
|
Webinar FEBEV partner - CSB JamboflashCSB Jamboflash gebruikt KI ter ondersteuning van de sortering en evaluatie van rauwe hammen zonder been. In een korte Webinar op 23 September van 14:00 tot 14:30 zullen Erwin Kooke en Geert Smet u hierover informeren. |
11 aug
2021
|
PARTNER IN DE KIJKER @ FEBEVKTBA kent 25 jaar geleden haar oorsprong in Nederland en is nu 10 jaar actief op de Belgische markt. Sinds 2019 behoort KTBA tot de groep van Mérieux Nutrisciences, een wereldwijde speler op gebied van laboratoria en consultancy. Als groep zijn ze mondiaal actief waardoor ze geen enkel voedselveiligheidsvraagstuk uit de weg gaan. |
30 jul
2021
|
Update van Belpork - BePork & modaliteiten voor toelevering MeesterlyckDe vleesgrondstof voor de productie van Meesterlyck ham dient vanaf 01/08/2021 integraal afkomstig dient te zijn van 100% BePork gecertificeerd varkensvlees. Om de instroom van BePork waardige vleesgrondstof voor de productie van Meesterlyck ham te faciliteren werd beslist om een overgangsmaatregel in het leven te roepen, die loopt van 1 augustus tot uiterlijk 31 december 2021. |
30 apr
2021
|
Belgische varkenssector lanceert nieuwe standaard voor kwaliteitsvol en lekker varkensvleesOp 1 januari 2021 lanceerde Belpork vzw de vernieuwde kwaliteitsstandaard BePork. Liesbet Pluym, kwaliteitsadviseur en coördinator van de vzw, licht toe waar BePork voor staat. |
30 apr
2021
|
Hoe de Belgische vleesindustrie het hoofd biedt aan de COVID-19-pandemieBelgian Meat Office sprak met Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van FEBEV (Federatie Belgisch Vlees) en de bezieler van het contingency plan voor de vleesindustrie. |
01 apr
2021
|
Belgisch vlees, kwaliteit van in onze achtertuin tot in AziëDe Belgische vleessector maakt vlees van de beste kwaliteit en dat imago weerklinkt dan ook ver over onze van landgrenzen heen. Een interview van Fevia met Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van Febev. Een interview over veerkracht, trends en export. |
26 mrt
2021
|
PlattelandsTV - De vleesveesectorHet Belgisch Wit-Blauw is onze nationale trots, maar heeft het nog een economische toekomst? Dat bespreken onze specialisten Michael Gore van Febev en Simon Noppen van de Belgian Blue Group. |
15 feb
2021
|
UITNODIGING OPFRISCURUS AWO 2021In bijlage kan je de uitnodiging voor de opfriscursus Animal Welfare Officer terugvinden |
12 nov
2020
|
Webinar “Preventie en welzijn op het werk : Wat met de Social Distancing maatregelen”Liantis en FEBEV organiseren samen een webinar met betrekking tot de regels die er reeds zijn en moeten gevolgd worden in kader van de Covid-19 crisis. Liantis zal hier als expert op het gebied van preventie en welzijn op het werk hun expertise en tips delen. |
14 okt
2020
|
FEBEV: Extra controles in slachthuizen zijn ‘window dressing’Een lacune in de wetgeving zorgt ervoor dat de slachthuissector zeer kwetsbaar blijft voor inbreuken op vlak van dierenwelzijn. Dat zegt de Federatie van het Belgisch Vlees (FEBEV). |
25 sep
2020
|
“ER IS NIKS MIS MET HET CONSUMEREN VAN VLEES”Uit de nieuwe cijfers van FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN, bleek afgelopen zomer dat de wereldwijde productie van vlees voor het tweede jaar op rij licht daalt. Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van Febev, ziet vooral heil in een betere voorlichting om het tij te doen keren. Daartoe is alvast concrete actie ondernomen, met de oprichting van de website vlees.be. |
16 sep
2020
|
Ook Belgische varkenssector dupe van Duitse varkenspestDe Europese markt dreigt overspoeld te raken met varkensvlees, "waardoor er druk op de prijzen zal komen, en de marges zullen dalen", vreest Michael Gore, gedelegeerd bestuurder van Febev. |
12 aug
2020
|
Vleessector wil gecoördineerde aanpak van coronapandemieSinds het begin van de coronacrisis wordt met argusogen naar de vleessector gekeken. FEBEV anticipeerde al kort na de eerste berichten over de impact van het virus in China en ontwikkelde een draaiboek. |
08 mei
2020
|
Spread the word: Belgium is open for business |