Terug naar top

Persbericht FEBEV: Sector veroordeelt overdreven hardhandige actie 269 Libération Animale

Sector veroordeelt overdreven hardhandige actie 269 Libération Animale

Dierenleed veroorzaakt door activisten staat haaks op inspanningen sector

 

Brussel, 5 juli 2018 – FEBEV alsook zijn leden veroordelen de overdreven hardhandige manier waarop activisten van 269 Libération Animale vandaag bij exportslachthuis DEBRA in Tielt tewerk  gingen. Tijdens de actie verwondden de activisten een dier en negeerden ze elke vraag tot dialoog met het slachthuis. Het afgelopen jaar ondernam de hele sector grote stappen om meer aandacht voor dierenwelzijn door te voeren. Daarvoor ontwikkelde de sector als structurele oplossing een convenant. Dat werd door alle FEBEV leden onderschreven in een charter. De inval van de activisten vanochtend veroorzaakte onnodig dierenleed waarbij enkele dieren zich verwondden. De sector betreurt dat een organisatie die in de naam van dierenwelzijn handelt, dieren op hardhandige manier onnodig leed bezorgt.

“Dierenwelzijn is een topprioriteit in onze sector”, zegt Michael Gore, Gedelegeerd Bestuurder van FEBEV. “Het afgelopen jaar namen we enkele zeer grote maatregelen om hiervoor zeer structurele oplossingen te vinden. Het is dan ook schokkend dat er een belangengroep onder het mom van dierenwelzijn een slachthuis op zeer hardhandige manier kan binnenvallen en daarbij enkele dieren onnodige stress en verwondingen toebrengt. Dit soort acties heeft niets met dierenwelzijn noch met activisme te maken en moet sterk veroordeeld worden. Onze sector staat steeds open voor dialoog zodat we in bilateraal overleg een oplossing kunnen vinden. We hopen dat minister Weyts deze daad ook mee veroordeelt en dat dit soort acties niet ongestraft voorbijgaat.”

FEBEV volgt de actie nauw op de voet zal samen met de onderzoekers en experten dierenwelzijn van de KUL en Thomas Moore Hogeschool een analyse maken van het onnodig dierenleed dat door deze actie veroorzaakt werd.

 

Over FEBEV

De Federatie van het Belgisch Vlees is de nationale beroepsvereniging van slachthuizen en uitsnijderijen. De 130 leden van FEBEV vertegenwoordigen meer dan 90% van de Belgische omzet in de vleesindustrie. Meer info op www.febev.be. Bij vragen over dit persbericht, contacteer gedelegeerd bestuurder Michael Gore: +32 (0) 476 52 51 81 of michael.gore@febev.be.

 

 

In de kijker

Belgisch vlees, kwaliteit van in onze achtertuin tot in Azië

De Belgische vleessector maakt vlees van de beste kwaliteit en dat imago weerklinkt dan ook ver over...

Aangemaakt op 01-04-2021

PlattelandsTV - De vleesveesector

Het Belgisch Wit-Blauw is onze nationale trots, maar heeft het nog een economische toekomst? Dat bes...

Aangemaakt op 26-03-2021

UITNODIGING OPFRISCURUS AWO 2021

In bijlage kan je de uitnodiging voor de opfriscursus Animal Welfare Officer terugvinden

Aangemaakt op 20-01-2021

FEBEV: Extra controles in slachthuizen zijn ‘window dressing’

Een lacune in de wetgeving zorgt ervoor dat de slachthuissector zeer kwetsbaar blijft voor inbreuken...

Aangemaakt op 14-10-2020

“ER IS NIKS MIS MET HET CONSUMEREN VAN VLEES”

Uit de nieuwe cijfers van FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN, bleek afgelopen zomer d...

Aangemaakt op 25-09-2020

Onze partners

© 2021 - Federatie van het Belgisch Vlees vzw |  Disclaimer